Eva Knops

Van jongs af aan voel ik een diepe verbinding met dieren. Vanuit huis hadden we veel dieren, paarden, honden en katten. Ik heb vanaf mijn 6e intensief paardgereden en op verschillende dressuur- en springstallen gewerkt. In deze tijd kwam ik steeds vaker in aanraking met de vraag of bepaalde ziekten en mentale symptomen ook op andere manieren benaderd konden worden omdat een reguliere behandeling niet altijd het gewenste (langdurige) effect had.

Mijn antwoord vond ik in de 5-jarige opleiding Veterinaire Natuurgeneeskunde. Tijdens deze opleiding viel me steeds vaker op hoe succesvol behandelingen volgens de klassieke homeopathie waren. Reden voor mij om ook de specialisatierichting Veterinaire Klassieke Homeopathie te volgen. Na deze specialisatie ging ik vol enthousiasme aan de slag met dieren in mijn praktijk. Maar voor mijn gevoel ontbrak er nog steeds iets. Ik merkte dat ik er vooral bij chronische ziekten niet helemaal ‘doorheen’ kwam.

Mijn zoektocht ging verder en zo kwam ik bij het Veterinaire Homeopathie College Nederland (VHCN) terecht waar ik de 4-jarige opleiding tot Veterinair Klassiek Homeopaat heb gevolgd. Dit was voor mij de ontbrekende schakel omdat deze opleiding mij in staat stelt om naar het gehele ziekteproces van een dier te kijken in plaats van alleen naar het ziektebeeld. Op deze manier kan ik voorschrijven op de grondoorzaak van ziekte. Middels deze benadering krijgen alle aspecten die ten grondslag liggen aan ziekte een plek in de behandeling.

Parallel aan de studie Veterinaire Geneeskunde heb ik me verder verdiept in bewegingsleer van voornamelijk paarden en honden. Na diverse cursussen bij Equinology (bodywork, sportmassage) in Engeland ben ik in aanraking gekomen met cranio sacraal therapie volgens Maureen Rogers. Dit sprak mij in het bijzonder aan omdat er ondanks de milde techniek verbluffende resultaten waren. Naast Craniosacraal therapie gebruik ik nog additionele therapieën zoals fasciarelease, The Masterson method, Dry Needling, acupressuur en medical taping.

Via cursussen, opleidingen, nieuwe inzichten en overleg met docenten en collega’s blijf ik mezelf en mijn praktijk verder ontwikkelen.