Dominique Heijnen

In Juni 2018 is mijn paard Cliff tweemaal behandeld door Eva. Cliff had erg veel moeite met de lengtebuiging in voornamelijk te zijgangen. We trainen op Z1 niveau en vooral met de travers en appuyementen had hij moeite. Dit uitte zich vooral in strak worden in zijn lichaam en terugkomen in tempo.

Tijdens de behandeling bleek hij vooral in zijn hals en bovenop zijn kruis vast te zitten. De manier waarop Eva Cliff benaderde is met zoveel rust dat je merkt dat hijzelf ook rustig werd en alles toeliet wat Eva deed. Alles wat ze tijdens een behandeling van een paard vraagt gebeurt met zoveel rust en zonder dwang.

Na de behandelingen merkte ik al duidelijk verschil, hij bleef meer voorwaarts in de oefeningem en nam makkelijker de juiste lengtebuiging aan. Ook merk ik dat hij veel minder spanning opbouwt tijdens het rijden waardoor zijn gangen steeds ruimer worden. Je ziet echt een stijgende lijn en vorige maand hebben we onze eerste punten in het Z1 behaald.

Ik zal Cliff binnenkort nogmaals laten behandelen door Eva om zijn lijf zo optimaal mogelijk te houden en de stijgende lijn vast te houden.